עניבה היא סמל לרשמיות, או חגיגיות ברוב חלקי העולם. היא התחילה, כנראה, בתור צעיף, או מטפחת שגברים בעלי מעמד קשרו סביב צווארם וכך, עם השנים התפתחה לפריט חובה עבור אנשי האצולה באירופה. בחירת הצבע ואופן הקשירה, נושאים עמם משמעות סמלית בתרבויות רבות ואף מהווים השראה למעצבי אופנה מקשת רחבה של סגנונות. עד היום קיימים מספר סוגים של קשרים לעניבות. חלקם מתאימים לחתנים, חלקם לאירועים קלילים וחלקם למפגשים רשמיים, או לעבודה. לפניכם המדריך השלם, שיעזור לכם ליצור את כל הקשרים הנכונים 🙂
סגנונות שונים של קשירת עניבה
בעיקר כשמדובר בחתנים ישראלים, קשירת עניבה צריכה לבטא סגנון אישי והיא יכולה להשתנות לפי אופי החתן ואופי האירוע.
גם קשירת עניבה לאירוע קליל, יכולה להתבצע בכמה דרכים, בעיקר בהתאם לאופי האדם ולאופי האירוע, אבל כשמדובר בפגישה רשמית, או בלבוש לעבודה, נהוג לרוב להשתמש בקשירה הכי פשוטה, מסורתית ומוכרת.
יש שמות שונים לסוגי הקשירות, אבל יש שלושה סוגים עיקריים של קשירות עניבה, הנחשבים מוכרים ומקובלים בישראל:
קשר עניבה אלגנטי מסורתי
שבו החלק הרחב של העניבה מסודר מעל החלק הצר שלה ובעצם מסתיר אותו.
קשר עניבה בסגנון שנות התשעים
סגנון קשירה שנחשב צעיר וחצוף מעט. בסגנון שנות התשעים נוהגים למקם דווקא את החלק הצר של העניבה מעל החלק העבה וכך מתקבל קשר עניבה "הפוך", המשדר מעט מרדנות ורישול, אך למעשה יכול להיראות אלגנטי ולהשתלב בצורה מושלמת בסגנונות לבוש מסוימים.
קשר עניבה פפיון
מי לא מכיר? מדובר בקשר עניבה קצת יותר פורמלי ו"מעונב" יותר מהאחרים. לרוב דרוש גבר עם זיקה לאופנה ויכולת טובה לשילוב נכון של עיצובים, כך שהשימוש בפפיון יהיה טרנדי ומחמיא ולא זקן ומוזר בטעות.
פנוי לקשר – להתאים את העניבה לבגד
התאמה של סוג הקשר לסוג האירוע ולסגנון האישי של האדם, היא רק חלק מהתורה, מפני שיש כללים אופנתיים די ברורים לגבי בחירת העניבה, התאמת צבעים לצבעי החליפה, לסוג האירוע ועוד.
יחד עם זאת, מה שכל מעצבי האופנה של השנים האחרונות יסכימו עליו פה אחד – העניבה צריכה להיות נוחה למי שלובש אותה וגם להתאים לסגנון האישי שלו.
במילים אחרות – הכלל הכי חשוב הוא להרגיש בנוח, כך שאם אתם ממש לא סובלים עניבות – עדיף שתוותרו עליהן לגמרי.
מנגד, אם אתם לא מוותרים על עניבה ורוצים לבצע קשירה נכונה בעצמכם, הנה הדרך הנכונה לעשות את זה:
קשר עניבה קלאסי – הוראות לביצוע
- תלו את העניבה על הצוואר, כל שמצד אחד נמצא החלק הצר ומהצד השני החלק העבה.
- הניחו את החלק העבה מעל החלק הצר, כך שתיווצר לולאה מסביב לצוואר.
- כעת צרו לולאה נוספת על ידי הנחת החלק העבה מעל החלק הצר.
- אחזו בידכם את החלק העבה וביד השניה שמרו על הפתח שיצרתם. הכניסו את החלק העבה לתוך הפתח הזה.
- משכו את הקצה העבה והדקו את הקשר שיצרתם.
- צרו גומה באמצע הקשר בעזרת האצבע.
- הדקו את העניבה במשיכה כלפי מעלה.
- הורידו את הצווארון, בדקו במראה שהכל נמצא במקום וצאו לשלום!
לסיכום
קשר עניבה דורש אולי תרגול של כמה פעמים, עד שתצליחו לעשות אותו כמו שצריך, אבל התרגול משתלם כי התוצאה היא תמיד מאוד מהודרת ומרשימה. חשוב להכיר גם את הכללים הנוגעים לבחירת העניבה, התאמתה לחליפה ולאירוע. חברת דיפלומט תוכל לעזור לכם עם השילוב הנכון של כל הגורמים האלה שיבטיח לכם מראה מעונב, אבל אופנתי, רשמי, אבל גם מותאם לסגנון האישי שלכם. בהצלחה!